main logo
9570

Percheziții la AIC: Trei inspectori vamali, reținuți pentru 72 de ore

Ofițerii CNA și procurorii municipiului Chișinău cercetează mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Chișinău și persoane fizice într-un dosar de corupție. Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

Percheziții la AIC: Trei inspectori vamali, reținuți pentru 72 de oreFoto: Cna.md

Potrivit CNA, inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1.000 de dolari pentru a permite acestora să introducă sau să scoată bunuri în/din Republica Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, transmite Știri.md. 

Astfel, în această dimineață, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor - vameși și persoane fizice.

În prezent, trei inspectori vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate. Acțiunile de urmărire penală continuă sub conducerea procesuală a procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. De asemenea, Serviciul Vamal a acordat sprijin în documentarea cazului.

De menționat că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării