main logo
653

Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor unic de Paşte

Pensionarii cu venituri de până la 2.000 de lei vor beneficia de ajutor unic în valoare de 600 de lei înaintea Sărbătorilor Pascale. Anunţul a fost făcut astăzi de către liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii.

Pensionarii cu venituri mici vor primi un ajutor unic de Paşte

Preşedintele democraţilor a menţionat că, în pofida criticilor aduse de politicienii din opoziţie, PDM îşi îndeplineşte şi îşi va îndeplini angajamentele luate acum trei ani în faţa cetăţenilor, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

„Un angajament important al nostru este grija pentru pensionari, care mulți ani au fost ignorați de guvernările precedente. Noi, guvernarea democrată, le-am mărit recent pensiile cu 10 la sută și în aprilie, le vom indexa din nou pensiile, chiar dacă sunt unii politicieni din opoziție, care încearcă să-i mintă pe pensionari că nu vor mai primi indexarea. Mai mult, noi vom oferi un ajutor în valoare de 600 de lei şi înainte de Paște", a spus Plahotniuc.

El a adăugat că proiectul, care prevede acordarea ajutorului unic pensionarilor şi beneficiarilor de alocaţii de la stat care au venituri sub 2.000 de lei, a fost deja elaborat şi va fi votat la prima şedinţă de plen a legislativului din 2019. „Planificăm să venim în fiecare an cu asemenea ajutoare", a conchis Plahotniuc.

La finele anului, trecut peste 500 mii de pensionari şi 61 mii de beneficiari de alocaţii de la stat au primit un ajutor unic de 600 de lei pentru sărbătorile de iarnă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării