main logo
727

Pedeapsa pentru uzurparea puterii în Moldova ar putea fi înăsprită

Parlamentul ar putea înăspri pedeapsa pentru uzurparea puterii în Moldova, inclusiv cu detenţie pe viaţă.

Pedeapsa pentru uzurparea puterii în Moldova ar putea fi înăsprită

O iniţiativă în acest sens a venit din partea ministrul Afacerilor Interne din noul Guvern, Andrei Năstase, din partea deputaţilor blocului ACUM, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el a spus miercuri, la şedinţa Parlamentului, că "în unele ţări, uzurparea puterii şi trădarea de patrie se pedepsesc cu închisoare pe viaţă".

"Nu există nimic mai periculos pentru ţară decât uzurparea puterii şi nerespectarea deliberată a Constituţiei. Anume aşa se întâmplă acum în Moldova. Îi propun premierului Maia Sandu să stabilească la şedinţa de Guvern un termen limită pentru cei care împiedică transferul puterii", a spus Năstase.

El a amintit că, în ajun, un grup de poliţişti şi-au exprimat public sprijinul pentru Guvernul legitim condus de Maia Sandu şi Parlamentul ales la 24 februarie, dar în această dimineaţă ei au fost demişi din funcţie, iar birourile lor au fost ocupate de luptătorii din brigada cu destinaţie specială "Fulger".

"Acesta este un puci, iniţiat de fosta conducere a MAI în frunte Alexandru Jizdan (şeful MAI în Guvernul Filip - "I.") şi Alexandru Pînzari (şeful Inspectoratului Genera al Poliţiei, demis de Guvernul Sandu -"I."). La această lovitură de stat participă junta lui Vladimir Plahotniuc (liderul Partidului Democrat - "I."), care a pierdut puterea, dar refuză să se supună noii guvernări legitime, recunoscută de cele mai importante ţări ale lumii. Situaţia este explozivă, de aceea fac apel iarăşi la calm şi restabilirea ordinii publice. Îi îndemn pe poliţişti să nu participe la acest puci şi să nu urmeze ordinele liderilor săi, Jizdan şi Pînzari"' a spus Năstase.

El a propus misiunilor diplomatice acreditate în Moldova "să notifice guvernele lor despre puciul organizat la Chişinău de către Plahotniuc şi Partidul Democrat, în cooperare cu structurile de forţă, care au trădat interesele poporului, trecând de partea juntei".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării