main logo
699

Pe cine va susține Maia Sandu la alegerile europarlamentare

Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că-l va susține pe actualul europarlamentar Siegfried Mureșan, din partea Partidului Național Liberal, la alegerile europarlamentare ce vor avea loc la sfârșitul lunii mai 2019.

Pe cine va susține Maia Sandu la alegerile europarlamentare

„Unul dintre cei mai mari susținători ai procesului democratic din Republica Moldova este Siegfried Mureșan. El acum este la PNL și eu o să-l sprijin pe Siegfried, deoarece el chiar a fost un mare susținător pentru păstrarea democrației. O să-l susțin și invit și ceilalți cetățeni să facă la fel”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Amintim că ieri, 14 martie, PNL a decis lista candidaților pentru alegerile europarlamentare 2019, iar pe locul al treilea este acutalul europarlamentar Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament European cu 705 membri, faţă de 751 în prezent. 

Diferenţa este dată de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană - dintre actualele 73 de mandate europarlamentare deţinute de britanici, 46 vor dispărea, iar celelalte 27 vor fi repartizate acelor state membre care sunt subreprezentate în legislativul UE.

Începând din 2019, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării