main logo
798

PDM va sesiza Procuratura. Cere o cauză penală pentru uzurparea puterii

Reprezentanții Partidului Democrat intenționează să depună la Procuratura Generală mai multe plângeri împotriva actualei guvernări, dar și o sesizare în care vor solicita inițierea unei cauze penale pentru uzurparea puterii.

PDM va sesiza Procuratura. Cere o cauză penală pentru uzurparea puteriiFoto: știri.md

„Vom depune plângeri și sesizări pe fapte probate privind uzurparea puterii de către actualul regim, inclusiv în perioada 8-15 iunie, dar și în ceea ce privește  mai multe ilegalități comise, abuz și exces de putere”, a declarat Pavel Filip în cadrul unui briefing organizat înainte de ședința Parlamentului, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Va fi o provocare pentru Procuratura Generală să investigheze faptele semnalate de noi. În comparație cu cei de la guvernare, noi nu ne vom permite să ne expunem opinia public înaintea procurorilor și judecătorilor. Nu vom face presiuni asupra lor să dea o anumită soluție. Așteptăm doar obiectivitate”, a adăugat Filip.

Partidul Democrat anunță că va trimite scrisori și partenerilor externi în care se vor plânge de abuz împotriva opoziției, dar și de încercările de fraudare a alegerilor de către reprezentanții guvernării.

„Ne îngrijorează acțiunile de șantaj împotriva opoziției și capturarea instituțiilor de stat rând pe rând.  Primarii sunt amenințați. Desfășurarea acestor alegeri este compromisă”, a declarat Pavel Filip.

Referindu-se la dosarul penal pe care l-au pornit procurorii pentru uzurparea puterii de către fostul regim democrat, Filip a declarat că acesta este un dosar politic de care nu se tem democrații.

„Suntem pregătiți pentru toate ticăloșiile lor politice, dar nu ne temem și nu cedăm. Asta ne face mai uniți”, a punctat democratul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării