main logo
589

PDM: Un reprezentant al Guvernului va merge prin raioane pentru a discuta cu oamenii

Câte un reprezentant al Guvernului va merge în fiecare zi de vineri prin raioanele Moldovei pentru a se întâlni cu autoritățile locale, agenții economici, cadrele didactice, medicii și cu alte categorii de cetățeni, inclusiv la sate.

PDM: Un reprezentant al Guvernului va merge prin raioane

Inițiativa a fost comunicată de liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al formațiunii, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Referindu-se la problema depozitării deșeurilor menajere în municipiul Bălți, Vlad Plahotniuc a declarat că responsabili din Primăria Bălți i-au solicitat să de implice personal. Poligonul unde sunt depozitate deșeurile este gestionat de un agent economic. Primăria Bălți nu are un acces liber la acel teren, fapt care generează numeroase conflicte. Soluția propusă este examinarea posibilității exproprierii terenului respectiv de la agentul economic care-l gestionează.

Vlad Plahotniuc a vorbit și despre realizarea Programului național „Drumuri bune pentru Moldova”. Politicianul a citat un raport al Guvernului, potrivit căruia programul se realizează cu un avans considerabil față de graficul stabilit. „Conform planului, până la această dată urmau să fie realizate 100 de tronsoane, dar noi avem deja 163 finalizate”, a spus președintele PDM. Vlad Plahotniuc a specificat că porțiunea de drum din comuna Biești, care a fost prezentată în mass-media ca având probleme de calitate, nu este din cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, ci este proiectul local al Primăriei Biești.

Ca reacție la declarațiile liderului PDM privind vizitele săptămânale ale miniștrilor în raioane, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a comentat într-o declarație pentru presă că este o implicare grosolană a Guvernului în alegerile parlamentare. „Membrii Guvernului vor merge în fiecare circumscripție electorală, de mână cu candidatul PDM pentru funcția de deputat în acea circumscripție și vor făgădui oamenilor „marea și sarea”, doar să-i înduplece să fie susținut omul „celor trei trandafiri și un dolar””, crede vicepreședintele PL.

„Această nouă idee năstrușnică a PDM va obstrucționa puternic buna desfășurare a alegerilor parlamentare și va compromite randamentul de lucru al Guvernului în întregime, dar și al fiecărui membru în parte. Guvernul va fi paralizat, în goana de a satisface necesitățile electorale ale partidului de guvernare, iar angajamentele reale ale statului nostru și reformele necesare vor fi uitate până după alegeri. Vor avea de suferit oamenii”, menționează Valeriu Munteanu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării