470
0
PDM speră că confruntarea politică va înceta după demisia lui Plahotniuc
470
0

Partidul Democrat speră că confruntarea politică în Moldova va începe să se potolească după transferul paşnic al puterii şi plecarea preşedintelui partidului (Vlad Plahotniuc), care a servit ca ţintă principală pentru atacurile adversarilor.

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată de vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari, luni, în cadrul unor dezbateri cu deputatul blocului ACUM, Liviu Vovc, transmite Știri.md

Democratul a menţionat că "PDM a fost mult timp singura ţintă pentru atacurile oponenţilor, care au încercat în acest fel să-şi ridice propria imagine politică".

El consideră că din cauza confruntării continue va suferi nu numai clasa politică, ci şi societatea şi economia ţării.

"Fiecare război se încheie mai devreme sau mai târziu cu pace. Noi am făcut un pas - am plecat de la guvernare, am venit în Parlament ca opoziţie. E timpul să construim, nu să distrugem. Prin urmare, guvernarea trebuie să renunţe la vânătoarea de vrăjitoare şi să poarte răspundere în faţa cetăţenilor", a declarat democratul, menţionând "contradicţia extremă a coaliţiei".

Liviu Vovc a recunoscut că "Moldova are nevoie de pace, dar toţi cei care au participat la batjocura faţă de popor în ultimii ani trebuie să fie traşi la răspundere".

"Anume PDM se face vinovat de dezbinarea societăţii pe motive politice, etnice şi lingvistice. Iar politica ei a unit forţe diferite, care şi-au dat seama că Partidul Democrat distruge toţi cetăţenii, indiferent de identitatea naţională: autorităţile au luat afaceri, au deschis dosare penale împotriva persoanelor neconvenabile, i-au persecutat pe oponenţii politici. PDM s-a ţinut de putere până în ultimul moment, blocând activitatea instituţiilor statului, iar transferul paşnic al puterii nu a fost încă finalizat, deoarece în instituţii încă se mai află reprezentanţii săi", a spus Vovc.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter