498
0
PDM și-a ales candidatul în circumscripția unde a câștigat Plahotniuc
498
0

Candidatul Partidului Democrat din Moldova pentru circumscripţia nr. 17 Nisporeni este preşedintele raionului Nisporeni, Ghenadie Verdeş. Anunţul a fost făcut de către deputatul democrat, Pavel Filip, în cadrul unei emisiuni de la postul Radio Moldova.

„În urma discuţiilor cu colegii din partid am hotărât că la Nisporeni va candida domnul Verdeş”, a declarat Pavel Filip, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.info.

De asemenea, fostul premier a specificat că PDM încă nu a hotărât cine va candida din partea formaţiunii la primăria Chişinău.

Amintim că după ce ex-preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a renunţat la funcţia de deputat, ales pe circumscripţia uninominală nr. 17 Nisporeni, la data de 20 octombrie în circumscripţia respectivă urmează să se desfășoare alegeri parlamentare.

Candidatul Blocului ACUM în această circumscripție rămâne a fi Ion Terguță.

Amintim că la data de 20 octombrie de rând cu alegerile locale generale vor avea loc şi alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii uninominale, după ce au fost depuse patru mandate de deputat.

Maia Sandu, preşedinta PAS, aleasă pe circumscripţia nr.50 a depus mandatul de deputat fiind învestită în funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, Andrei Năstase, liderul PPDA, ales în circumscripţia nr.33 Chişinău, la fel a renunţat la fotoliul de deputat în favoarea funcţiei de viceprim-ministru, ministru al Afacerilor Interne.

Mandatul a fost depus de Viorel Melnic, deputat independent, ales în circumscripţia 48, regiunea transnistreană sud.

A renunţat la funcţia de deputat şi ex-preşedintele PDM Vlad Plahotniuc, ales pe circumscripţia uninominală nr. 17 Nisporeni.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter