PDM se retrage de la guvernare prin demisia Executivului Filip
14 iun, 2019 17:32
5 036
4
PDM se retrage de la guvernare prin demisia Executivului Filip
14 iun, 2019 17:32
5 036
4

Partidul Democrat din Moldova renunță la guvernare. Guvernul condus de Pavel Filip își dă demisia. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele democraților, Vladimir Cebotari, după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii.

Vladimir Cebotari a anunțat că celelalte formațiuni au refuzat dialogul politic, dar oferă o soluție legală pentru ca alianța ACUM-PSRM să preia legal guvernarea, transmite Știri.md.

"PDM a decis retragea de la guvernare prin demisia Guvernului. E singura modalitate legală în situația juridică în care ne aflăm. Astfel, premierul și miniștrii urmează să demisioneze începâd cu ziua de astăzi. 

Decizia noastră în niciun fel blocajul juridic și instituțional în care se află țara. Sarcina preluării legale a puterii rămâne a fi rezolvată de binomul PSRM-ACUM, creat Igor Dodon și de partidele așa-zise europene, cum au fost numite de președintele Federației Ruse. 

Înțelegem cât de fragilă e majoritatea parlamentară actuală și cât de important e rolul partidului nostru de a aduce stabilitatea în țară", a menționat Cebotari.

Totodată, PDM insistă în continuare că Guvernul Sandu nu e legitim din cauza deciziilor Curții Constituționale în vigoare, iar alegerile anticipate sunt soluția pentru deblocarea legală a situației politice.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter