main logo
576

PDM regretă decizia PAS de a-l susține pe Năstase la Primăria Chișinău

Partidul Democrat (PDM) regretă faptul că PAS îl susține pe candidatul PPDA la Primăria Chișinău, Andrei Năstase.

PDM regretă decizia PAS de a-l susține pe Năstase la Primăria ChișinăuPD regretă decizia PAS de a-l susține pe Năstase la Primăria Chișinău.

La briefingul formațiunii, purtătorul de cuvânt al PDM-ului, Vitalie Gămurari, a spus că Năstase este candidatul a două formațiuni, și nu al tuturor forțelor proeuropene așa cum s-a dorit inițial, scrie deschide.md.

El a făcut referire la anumite sondaje potrivit cărora Maia Sandu ar fi avut mai multe șanse la primărie decât colegul ei de opoziție.

„Am discutat astăzi şi de iniţiativa PAS şi anume de asusține candidatul Platformei DA în alegerile pentru primăria Chișinău. Este vorba de un candidat bi-partinic, nu un candidat unic, din păcate. În acest context noi ne expunem regretul din motiv că conform sondajelor, doamna Maia Sandu ar avea mai multe şanse să câştige în faţa reprezentantului Partidului Socialiştilor în această campanie electorală. Noi ne-am aşteptat ca iniţiativa să vină din partea dumneaei. Ştiţi bine că Partidul Democrat a venit primul cu iniţiativa de a porni negocierile pentru alegerea unui candidat unic din partea partidelor pro europene în alagerile de la Chişinău.

Regretăm că aşa cum a procedat Platforma DA aşa a procedat şi PAS când au venit cu poziţia sa fără a consulta celelalte partide pro europene. Se repetă greşeala de la prezidențiale, atunci când practic acea nedorinţă de a coopera cu partidele pro europene şi aici mă refer la demersul care a venit din partea PDM, şi ca rezultat preşedenţia a fost acordată domnului Igor Dodon. Dacă această lipsă de unitate va exista în continuare, există riscul ca şi Primăria municipiului Chişinău să fie acordată Partidului Socialiştilor.

Cu regret avem situaţia care este. Partidul democrat va urmări în continuare care sunt tendinţele în acest context, noi am rămas pe aceeaşi poziţie pe care am anuţat-o de la bun început.

PDM a spus foarte clar că susține un candidat unic al forțelor pro europene, în contextul în care o persoană va fi nominalizată şi toate partidele pro europene va ajunge asupra numitorului comun ca această persoană să reprezinte vectorul pro european, atunci PDM este deschis să susţină această persoană. În cazul dar nu vrem ca să fie interpretări greşite, liderul PDA nu este reprezentantul partidelor de dreapta este candidat bi-partinic acum

Totodată, este prematur de vorbit despre primarul interimar al municipiului Chişinău din motiv că nu şi-a înaintat candidatura în cursa electorală. Noi nu ne schimbăm decizia, susținem candidatul unic al forțelor pro europene", a spus Vitalie Gămurari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării