main logo
806

PDM: Referendum pentru reducerea numărului de deputați în Parlament

În ziua de 24 februarie 2019, când își vor alege deputații, moldovenii ar urma să voteze și în carul unui referendum.

PDM: Referendum privind deputații în ziua alegerilor parlamentare

Cetățenii vor trebui să spună dacă sunt de acord sau nu cu reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 de aleși. Inițiativa a fost anunțată, acum câteva minute, de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Prima propunere a PDM-ului privind optimizarea Parlamentului este de a reduce nr. de deputați de la 101 la 61 de deputați. Credem că un parlament optimizat va deveni mult mai eficient. Deputații vor fi mult mai responsabili, iar activitatea lor va fi supravegheată mult mai ușor. A doua propunere este instituirea controlul cetățenilor asupra deputaților. Cetățenii vor putea retrage mandatele deputaților atunci când aceștia i-au dezamăgit”, a declarat Plahotniuc la briefingul formațiunii.

Partidul de la guvernare are de gând să consulte aceste chestiuni cu cetățenii, în ziua alegerilor parlamentare. 

„Odată cu alegerile din 24 februarie va apărea un moment oportun pentru referendum concomitent cu acest scrutin, fără a cheltui banii publici și având certitudinea unei prezențe mari la urne. Așadar, am decis să pregătim o inițiativă de a organizare a unui referendum și suntem siguri că asta ne va ajuta să luăm decizii”, a mai adăugat Plahotniuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării