9 oct, 2019 08:31
473
0
PDM: PSRM și ACUM trebuie să răspundă pentru uzurparea puterii
9 oct, 2019 08:31
473
0

Niciun deputat democrat sau alt membru al Partidului Democrat nu va participa la aşa-numita "vânătoare de vrăjitori", pusă la cale de către majoritatea hibridă PSRM-ACUM.

Foto: știri.md

După audierile de ieri la care nu s-au prezentat democrații, PDM a declarat că în fața legii trebuie să răspundă nu altcineva decât PSRM și ACUM, transmite Știri.md.

„Exponenţii puterii, care fac parte din această comisie de anchetă, se erijează în postura treimii: legiuitori, procurori şi judecători, ceea ce este o abordare de sorginte totalitară. Condamnăm această atitudine sfidătoare la adresa sistemului pluralist şi a statului de drept, şi îndemnăm partenerii de dezvoltare să ia atitudine faţă de acest abuz antidemocratic.

PDM este ferm convins de faptul că cei care trebuie să răspundă în faţa instituţiilor de drept pentru uzurparea puterii în stat sunt anume reprezentanţii PSRM şi ai blocului ACUM, care au călcat în picioare prevederile Constituţiei şi a altor norme legale. Adevărul, mai devreme sau mai târziu, iese la suprafaţă, iar cei care încalcă legea vor fi chemaţi să răspundă, indiferent de postura pe care au aceştia.

Mai mult, subliniem că, inclusiv acţiunile Comisiei anti-PDM, se înscriu în procesul de fraudare a alegerilor locale generale din 20 octombrie”, susțin democrații.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter