main logo
512

PDM: Procuratura este controlată de Dodon și Năstase. Reacția Președinției

După ce președintele Igor Dodon a anunțat astăzi de la tribuna Parlamentului că cei de la Procuratură (n.r. presupunem că se referă la procurorul general interimar) vor sosi în Parlament, Partidul Democrat (PDM) a venit cu o reacție în acest sens.

PDM: Procuratura e controlată de Dodon și Năstase. Reacția PreședințieiFoto: știri.md

Membrii formațiunii sunt de părere că șeful statului și ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, controlează Procuratura Generală. De cealaltă parte, reprezentanții Președinției au spus că nu comentează acest fapt, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Procuratura este controlată politic, fapt demonstrat și astăzi de către Igor Dodon, conducătorul din umbră al PSRM și președinte de țară. Societatea rămâne frapată de faptul că acțiunile procurorilor sunt anticipate, prin anunțuri, de către șeful statului ori de către ministrul de Interne, Andrei Năstase. Cei doi nici nu se ascund că dețin controlul asupra Procuraturii Generale.

Igor Dodon a anunțat, astăzi, plenul Parlamentului, că până la sfârșitul zilei va veni Procurorul General să ceară ridicarea imunității unor deputați. Este o acțiune sfidătoare la adresa statului de drept, o imixtiune grosolană a politicienilor în activitatea instituțiilor de drept și o bătaie de joc față de independența procuraturii. Or șeful statului sau ministrul de Interne nu au de unde să știe acțiunile procurorului general, doar decât îl controlează deplin și-i dau indicații ce să facă”, au scris reprezentanții PDM într-un comunicat de presă.

În acest context, membrii PDM sunt de părere că toate instituțiilor de drept ale statului, inclusiv Procuratura Generală sunt subordonate politic.

„Facem apel repetat la ambasadele străine acreditate la Chișinău, dar și întreaga comunitate internațională, să ia act de derapajele anti-democratice ale guvernării PSRM-ACUM și să intervină pentru a scoate de sub influența politică instituțiile care trebuie să fie independente. Utilizarea Procuraturii și a Poliției împotriva oponenților politici actualei guvernări compromite alegerile locale generale din 20 octombrie. Putem afirma că procesul de falsificare a alegerilor locale este în plină desfășurare”, au punctat reprezentanții formațiunii.

Contactată de redacție, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a spus că reprezentanții instituției nu comentează acuzațiile aduse de către PDM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării