main logo
805

PDM: Nu vom lăsa baltă noua guvernare pentru subordonarea brutală a CEC

Partidul Democrat (PDM) nu va lăsa netaxată "încălcarea gravă a normelor democratice prin preluarea fără nicio jenă a controlului politic al Comisiei Electorale Centrale de către guvernarea PSRM-ACUM".

PDM: Nu vom lăsa baltă noua guvernare pentru subordonarea brutală a CECFoto: Știri.md

Potrivit Infotag, o declaraţie în acest sens a fost plasată pe site-ul PDM, care consideră că "recenta modificare a Codului electoral prin votul majorităţii PSRM-ACUM pune CEC-ul la discreţia totală a factorului politic, în ciuda recomandărilor standard ale Comisiei de la Veneţia în materie electorală şi cu ignorarea oricărei bune practici în domeniu", transmite Știri.md.

În opinia democraţilor, "noua guvernare nu urmăreşte "mai multă democraţie", dar satisfacerea foamei de funcţii a unora şi distrugerea instituţională a Republicii Moldova pentru a o face cât mai uşor de controlat".

Ei nu exclud că "această modificare abuzivă a Codului electoral este doar un prim pas către organizarea cu bună ştiinţă, în toamnă, a unui proces electoral defectuos, viciat din start şi gândit pentru a aduce profituri politice celor aflaţi acum la putere".

În aceste condiţii, Partidul Democrat a promis că "se va strădui să aducă astfel de lucruri în atenţia societăţii moldoveneşti şi a partenerilor externi, în speranţa că societatea civilă şi oficialii din străinătate vor transmite semnalele potrivite, iar cei care comit aşa abuzuri vor da înapoi".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării