main logo
635

PDM: Moldova poate evita anticipatele, dar șansele sunt mici

Moldova poate încă evita alegerile anticipate, deşi şansele sunt mici, consideră purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari.

PDM: Moldova poate evita anticipatele, dar șansele sunt mici

Potrivit Infotag, el a menţionat la postul tv Vocea Basarabiei că "priveşte în viitor cu optimism şi speră că partidele vor da dovadă de maturitate politică, căci e vorba de salvarea ţării", transmite Știri.md.

„Nici nu vreau să mă gândesc că Moldova va rămâne fără Parlament aproape un an de zile. Va fi haos total. În aceste condiţii, Guvernul îşi va continua desigur activitatea, dar va fi limitat în funcţii şi va acţiona fără sprijinul puterii legislative. Moldova nu va putea să respecte pe deplin obligaţiile internaţionale, inclusiv agenda Acordului de Asociere cu UE. Iar primul răspuns politic al UE în condiţiile actuale poate afecta regimul fără vize", nu a exclus democratul.

El a calificat drept "logică" hotărârea Curţii Constituţionale, potrivit căreia Preşedintele Republicii Moldova nu are dreptul să înainteze un candidat la funcţia de premier în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.

„Curtea a examinat problema din punctul de vedere al conceptului eficacităţii funcţionării statului şi funcţionării Parlamentului. Atâta timp cât nu există organele de conducere ale Parlamentului, nu putem vorbi despre înaintarea unei candidaturi la funcţia de prim-ministru care nu va avea susţinere legislativă. Şi, din punct de vedere juridic, Curtea a clarificat etapele formării organelor de conducere ale RM", a spus democratul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării