main logo
962

PDM, despre dosarul lui Plahotniuc: Intervenție abuzivă a Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari a vorbit pe pagina sa de Facebook cu privire la deschiderea unui nou dosar la adresa lui Vlad Plahotniuc în Federația Rusă.

PDM, despre dosarul lui Plahotniuc: Intervenție abuzivă a Rusiei

Gămurari scrie că nu este o pură coincidență, mai mult de atât, poziția PDM-ului este că Rusia a făcut o intervenție abuzivă în alegerile din Republica Moldova, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md.

„Așa-zisul dosar deschis de ruși împotriva președintelui PDM, cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din Republica Moldova, este în mod clar o intervenție abuzivă a Federației Ruse în încercarea de a influența rezultatul alegerilor din țara noastră”, scrie Gămurari în comunicat.

În urmă cu un an, serviciile speciale ruse au făcut și alte acțiuni abuzive împotriva președintelui PDM, au încercat să-i limiteze deplasarea în afara țării. Interpol a calificat toate acele acțiuni ca fiind hărțuire politică din partea Rusiei și le-au respins.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat constată că Rusia nu renunță la războiul hibrid, dus nu doar împotriva PDM, dar împotriva Republicii Moldova și a cetățenilor ei, iar aceasta nouă acțiune este o intervenție extrem de gravă în modul de desfășurare a alegerilor din țara noastră.

PDM va sesiza chiar astăzi instituțiile internaționale și observatorii în alegeri în legătură cu acest caz de imixtiune a Federației Ruse în alegerile din Moldova.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării