main logo
673

PDM: Declarațiile Maiei Sandu trebuie privite în contextul campaniei electorale

„Atât declarațiile de ieri, care au fost făcute, cât și declarațiile de astăzi trebuie privite strict în contextul campaniei electorale”.

PDM: Declarațiile Maiei Sandu, privite strict în contextul campanieiPDM: Declarațiile Maiei Sandu, privite strict în contextul campaniei

Astfel a comentat, solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, declarațiile liderei PAS, Maia Sandu, care i-a acuzat pe democrați că, „după ce trolii au fost deconspirați, au trecut la metode primitive de campanie, fabricând poze și video”, transmite Știri.md

În ceea ce ține de rețeaua de socializare Facebook și toată informația care a apărut în spațiul public, Vitalie Gamurari spune că nu sunt probe și că, reieșind din situația de cel puțin un an de zile, cu toate scandalurile care au apărut, inclusiv prin implicarea unor state, dar și a unor companii private, nu este exclus ca și în cazul dat să fi fost declanșat un scandal împotriva Partidului Democrat.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că PDM, și în contextul Codului de etică pe care l-a propus spre semnare, este poate chiar cel mai interesat ca această campanie și alegerile să aibă loc într-un climat transparent și în conformitate cu bunele practici occidentale, în special ale Uniunii Europene. 

„De aceea, să fie făcute din partea Partidului Democrat asemenea gesturi, în contextul în care noi am spus că suntem deschiși pentru oricare dialog cu acele partide politice care ulterior vor accede în Parlament și au aceeași viziune ca și noi, este destul de gravă această acuzație. Cu siguranță nu există careva probe. Dacă nu ar fi campania electorală, atunci probabil nu au fi fost asemenea declarații”, a mai spus Vitalie Gamurari.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PDM, asemenea declarații vin în contextul în care „unii concurenți electorali nu au programe concrete, proiecte concrete și atunci încearcă să bată în partidul de la guvernare, care este evident cel puternic, pentru a obține atenția electoratului și de a acumula procente electorale în ultimele zece zile care au mai rămas până la alegerile parlamentare”.

Cu 10 zile până la alegeri, rețeaua de socializare online Facebook a închis zeci de conturi și pagini adresate publicului moldovean și gestionate de troli, adică persoane care-și ascundeau consecvent identitatea reală.  

„Știam cu toții de existența acestei fabrici de troli, acum știm și unde s-a cuibărit aceasta, chiar în Guvern. 

Asta ne-o spune compania Facebook, care a anulat 20 de pagini false și peste 160 de conturi false și care spune, în comunicatul său, că multe din aceste conturi erau administrate de angajați ai Guvernului. 

Cetățenii plătesc angajații Guvernului să elaboreze politici și legi care să le facă viața mai bună, or ei scornesc minciuni”, a comentat lidera PAS, Maia Sandu. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării