488
0
PDM cere urmărire penală pentru uzurparea puterii de alianţa ACUM-PSRM
488
0

Deputații PDM au depus, astăzi, un denunț penal, în care solicită Procuraturii Generale pornirea urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat de actuala guvernare.

Foto: știri.md

Potrivit democraților, în perioada 8-15 iunie, puterea de stat a fost uzurpată de către președintele Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, membrii Guvernului Sandu și deputații din majoritatea parlamentară, transmite Știri.md.

„Deputații PDM prezintă o sinteză a circumstanțelor de drept, care, în perioada 8-15 iunie, s-au soldat cu încălcarea Constituției și a hotărârilor Curții Constituționale de către Igor Dodon, Maia Sandu, Andrei Năstase, dar și 61 de deputați ai PSRM-PAS-PPDA. Acești subiecți, în perioada menționată, fără a avea nici un drept constituțional și legitim, au preluat puterea în stat, deși un șir de hotărâri ale Curții Constituționale arătau caracterul ilegal al acestor acțiuni.

Cetățenii menționați au acționat premeditat și cu intenție, deoarece au cunoscut despre faptele ilegale, au fost la curent cu deciziile Curții Constituționale, dar au continuat să adopte decizii ilegale cu scopul preluării puterii de stat”, menționează democrații.

Potrivit PDM, actuala guvernare a încălcat art. 339 alin. (1) din Cod Penal al Republicii Moldova, iar "organele procuraturii sunt obligate să pornească o urmărire penală în acest sens”.

Totodată, Partidul Democrat a anunțat că va trimite scrisori și partenerilor externi în care se vor plânge de abuz împotriva opoziției, dar și de încercările de fraudare a alegerilor de către reprezentanții guvernării.

Amintim că prin ordonanţa procurorului general interimar, Dumitru Robu, a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pe faptul uzurpării puterii de stat, în perioada 7 – 14 iunie 2019, de către Partidul Democrat din Moldova, condus la acea vreme de Vlad Plahotniuc, în baza unui denunţ depus de ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter