main logo
998

PDM anunţă cum va colabora cu partidele din viitoarea coaliție

Conducerea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a anunțat astăzi principiile de colaborare a formațiunii cu partidele care vor intra în viitoarea coaliție de guvernare.

PDM anunţă cum va colabora cu partidele din viitoarea coalițiePDM anunţă principiile de colaborare cu partidele din noul parlament

Vicepreședintele PDM, Vlad Cebotari a menționat la un briefing că formațiunea din care face parte a trasat o serie de principii care vor sta la baza negocierilor pentru formarea unei noi coaliții de guvernare, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Printre principiile enunțate de democrați sunt: punerea pe primul plan a intereselor cetățenilor moldoveni şi a dorinței lor de a avea o viață mai bună, acasă, în Moldova, asumarea unui angajament sincer al forțelor politice şi al deputaților viitoarei guvernări în favoarea stabilității politice, sociale şi economice a Moldovei, semnarea unui angajament total pentru independența, unitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova, adoptarea orientării politice „Pentru Moldova”, care va prevala în fața oricărei alte orientări politice de partid sau personale.

De asemenea, printre prioritățile democraților se numără implementarea Acordului de Asociere dintre R. Moldova şi Uniunea Europeană şi realizarea tuturor reformelor după cele mai bune modele occidentale, în interesul şi pentru construcția bunăstării Republicii Moldova şi menținerea statutului de neutralitate a ţării.

Conducerea democraților a comunicat că a transmis scrisori reprezentanților blocului politic „ACUM” pentru a începe negocierile de creare a unei noi coaliții de guvernare şi a precizat că PDM nu îşi dorește alegeri anticipate deoarece ele ar duce țara în haos. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării