main logo
1178

PDM anunță când va începe procesul de formare a majorităţii parlamentare

Fracţiunea Partidului Democrat (PDM) intenţionează să înceapă săptămâna viitoare procesul de formare a majorităţii parlamentare.

PDM anunță când va începe procesul de formare a majorităţii parlamentare

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa Parlamentului, premierul Pavel Filip, ales deputat la alegerile din 24 februarie şi devenit preşedinte al fracţiunii, transmite Știri.md.

Potrivit lui, "actualul Parlament nu este încă pe deplin funcţional, deoarece nu au fost alese organele de conducere, fără de care nu pot fi adopte legi".

"În primul rând, trebuie creată majoritatea parlamentară, însă, din păcate, suntem nevoiţi să constatăm că prima şedinţă constitutivă a fost scurtă. A fost anunţată o pauză, timp în care trebuie purtate negocieri pentru formarea unei majorităţi", a spus Filip.

El a reamintit că PDM i-a invitat pe liderii blocului ACUM la negocieri şi, "dacă discuţiile ar fi avut loc, atunci şedinţa de astăzi ar fi fost mai eficientă".

"Este una să stai în opoziţie, să protestezi şi să critici, iar alta este responsabilitatea guvernării. Am certitudinea că această pauză va fi folosită eficient şi sper că vor începe discuţiile între fracţiunile parlamentare, exponenţii partidelor şi deputaţii independenţi, astfel ca săptămâna viitoare să putem constitui o majoritate parlamentară. Nu cred că, în cazul de alegeri anticipate, structura parlamentului se va schimba mult. Prin urmare, cei care se opun categoric negocierilor şi formării unei coaliţii pur si simplu îşi bat joc de cetăţeni şi cheltuiesc banii publice. Cetăţeanul a votat, de aceea este necesar să înceapă discuţiile pentru a nu dezamăgi oamenii", consideră vicepreşedintele PDM.

Potrivit lui, "deocamdată este prea devreme pentru a vorbi despre funcţia care prezintă mai mult interes pentru PDM (de preşedinte al Parlamentului şi de premier - "I."), deoarece în această chestiune trebuie să prevaleze pragmatismul, nu preferinţele personale".

Referindu-se la acţiunea de protest a blocului ACUM înainte de şedinţa Parlamentului, el a numit-o "un instrument democratic pentru atragerea atenţiei asupra problemelor, dar ele nu se rezolvă în stradă, ci în cadrul discuţiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării