26 iul, 2020 09:44
886
5

PDM anunță că va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale

26 iul, 2020 09:44
886
5

Partidul democrat din Moldova va participa la alegeri prezidențiale din 1 noiembrie cu propriul său candidat.

PDM anunță că va avea propriul candidat la alegerile prezidențialeFoto: pdm.md

O decizie în acest senst a fost luată oeri, 25 iulie, în cadrul unei ședințe a partidului unde au participat preşedinţii Organizaţiilor Teritoriale, membrii Biroului Executiv, ai Fracţiunii Parlamentare şi exponenţii formaţiunii în Guvern, transmite Știri.md

Preşedintele PDM, Pavel Filip, a menţionat că în partid există acum multă democraţie internă, deciziile importante se iau în mod transparent şi de comun acord, iar formatul respectiv de întrevederi este cel mai potrivit pentru aceasta.

Astfel, în urma unor discuţiilor purtate, s-a ajuns la concluzia că Partidul Democrat va avea candidat la prezidenţiale.

"Partidul a iniţiat consultări privind selectarea acestuia. Fiecare preşedinte al Organizaţiei Teritoriale raionale a PD va întruni echipele locale pentru a discuta şi a înainta potenţiali candidaţi din partea partidului pentru scrutinul prezidenţial. Ulterior, la sfârşitul lunii august, se va întruni Consiliul Politic Naţional care va lua decizia finală cu ce candidat PDM va participa la alegerile prezidenţiale", informează reprezentanții PDM. 

Totodată, democraţii au declarat că se vor implica activ pentru promovarea candidatului ales, astfel încât să fie înregistrat un rezultat pe potrivă, iar formaţiunea să-şi întărească şi mai mult poziţiile pe scena politică din ţară.

Menționăm că până în prezent și-au desemnat candidații la alegerile prezidențiale partidul PAS – Maia Sandu, Platforma DA – Andrei Năstase, Partidul Unității Naționale – Octavian Țîcu, dar și Mișcarea Politică UNIREA – Dorin Chirtoacă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter