main logo
692

PDM: Ajutor pensionarilor de Paști, dacă vor avea încredere în partid

Premierul Pavel Filip, candidat la funcţia de deputat, susține că guvernarea a mărit pensiile, iar pentru pensionarii cu pensii mici au fost acordate şi ajutoare de Crăciun în mărime de 600 de lei.

PDM: Ajutor pensionarilor de Paști, dacă vor avea încredere în partid

 „Dacă pensionarii și cetățenii în genere vor avea în continuare încredere în PDM, garantat vom veni cu așa ajutor și la Paști”, a declarat Pavel Filip la o întâlnire cu cetăţenii din raionul Ialoveni, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Știți bine că în urmă cu trei ani, din cauza instabilității și haosului, exista riscul ca în Moldova să nu se mai poată plăti pensii și salarii. Guvernarea PDM a reușit însă să pună capăt acelei perioade dificile și acum lucrurile sunt altfel”, a menţionat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de PDM.

Iar agenții economici au abordat problema multitudinii de rapoarte, pe care încă trebuie să le facă. Pavel Filip le-a spus că acum colegii lucrează pe rapoartele care trebuie prezentate la statistică și vor veni cu soluții. 

O altă întrebare a vizat deschiderea unei zone economice libere în Ialoveni. Pavel Filip s-a arătat încrezător că va fi creată și că vor veni investitori.

Alături de caravana PDM care a vizitat vineri raionul Ialoveni s-a aflat și ministrul degrevat al educației, culturii și cercetării, Monica Babuc, candidat în circumscripția uninominală nr. 22, care include mai multe localități din raion, inclusiv capitala raională. 

„Prin diferite majorări și indexări, dar mai ales prin legea salarizării unitare a bugetarilor, personalul din educație are azi salarii mult mai bune decât în trecut. De pildă, o educatoare are acum un salariu de 5000 de lei, față de 3000 de lei, cât avea acum câteva luni.

 Iar la aceasta se adaugă îmbunătățirile în infrastructura educațională – renovări de școli, grădinițe și licee, laboratoare mai bine dotate, noi materiale didactice”, a notat Monica Babuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării