main logo
501

PDM a îndemnat candidații înscriși în cursa electorală să se abțină de la falsuri și manipulări

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a lansat astăzi, 22 ianuarie, după şedinţa săptămânală a formaţiunii, un apel către toți candidații înscriși în cursa electorală să se abțină de la falsuri, provocări și manipulări.

PDM îndeamnă candidații din cursa electorală să se abțină de la falsuri

Preşedintele democraţilor susţine că participanţii la scrutinul electoral ar trebui să-i lase pe alegători să decidă liber și să-și exercite dreptul la vot în mod democratic, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Toate sondajele curente au arătat că Partidul Democrat înregistrează cele mai mari creșteri, cea mai spectaculoasă dinamică în încrederea cetățenilor. Noi suntem convinși de un rezultat record pentru partid în alegerile parlamentare și mizăm pe un scrutin cât mai corect, cât mai transparent, bine organizat și cu posibilități și drepturi egale pentru toți concurenții electorali”, a opinat Plahotniuc.

Tot la finele şedinţei săptămânale a PDM, a venit cu precizări despre scrutinul din 24 februarie şi președintele parlamentului, Andrian Candu. Acesta și-a exprimat nedumerirea față de poziția blocului ACUM de boicotare a referendumului, ținând cont de faptul că însăşi partidele de opoziție au avut campanii de colectare a semnăturilor în favoarea reducerii numărului de deputați din legislativ.

„PDM, când a pornit campania de informare privind schimbarea sistemului electoral, a lansat și ideea retragerii mandatelor deputaților care trădează interesele alegătorilor. Atunci am fost acuzați de opoziție că vrem să impunem ceva fără să consultăm cetățenii. Acum, când venim să consultăm părerea cetățenilor, opoziția boicotează referendumul. Vedem că Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împotriva propriilor inițiative”, a spus Candu.

Președintele parlamentului a dat asigurări că, dacă în urma acestui referendum va fi susținută ideea de reducere a numărului de deputați și de retragere a mandatelor, imediat după alegeri vor începe consultări cu Comisia de la Veneția, pentru a promova aceste modificări legislative.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării