main logo
4286

PDM a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a înaintat astăzi, 17 octombrie, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu.

PDM a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului SanduFoto: știri.md

Despre acest lucru, fostul premier a anunțat în cadrul ediției din 16 octombrie a emisiunii „Forum cu Leonid Smolnițchi” de la postul de televiziune „Vocea Basarabiei”, transmite Știri.md.

"Vom solicita retragere votului de încredere a Guvernului Sandu. Toate partidele și toți deputații care sunt astăzi în Parlament, în campania electorală și în alegerile februarie ne-am angajat să apărăm interesele cetățenilor și să avem grijă de tot ceea ce înseamnă soarta și viața cetățeanului.

Cu regret, în toate aceste 4 luni de activitate a Guvernului Sandu, numai grijă față de cetățeni nu am văzut. În toată această perioadă, Guvernul a expediat Parlamentului 15 proiecte de legi. O bătaie de joc.

Nicio propunere nu a fost făcută în domeniul social sau economic. Inițiativele bune pe care le-a avut PDM au fost suspendate sau anulate de actuala Guvernare. Campanie de luptă împotriva opoziției.

Moțiunea de cenzură a fost semnată de majoritatea membrilor PDM care sunt astăzi în țară, și se referă la protecția socială și domeniul economic", a spus Andrian Candu.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit al 8 iunie curent. La 14 iunie, PDM a anunțat că se retrage de la guvernare.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură asupra activităţii Guvernului poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării