main logo
1854

PCRM și Partidul Șor au protestat fără socialiști în fața Executivului

Simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au protestat astăzi în fața Guvernului. La manifestație s-a alăturat și Partidul Șor, în frunte cu Marina Tauber.

PCRM și Partidul Șor au protestat fără socialiști în fața ExecutivuluiFoto: replicamedia.md

Protestatarii au cerut demisia guvernării chiar în timpul ședinței Legislativului, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Susținătorii au scandat „Jos guvernarea” și „Jos PAS”, criticând situația social-economică din țară.

De asemenea, la protest a participat și deputatul PCRM Oleg Reidman, care a numit ceea ce se întâmplă acum în Moldova drept un genocid social.

La protest au participat circa 50 de persoane.

„Noi nu trebuie să răbdăm mult acest lucru, trebuie să ne exprimăm poziția. Începem cu acțiuni mai mici și apoi vom ajunge la proteste masive. Acest Guvern trebuie să plece în demisie”, a menționat Reidman.

„Noi vom continua această luptă! Și acesta este primul pas în lupta cu ceea ce se întâmplă în țara noastră. Ne-au promis vremuri bune, unde sunt ele? Vedem că cresc doar prețurile, dar pensiile, alocațiile, salariile? Jos PAS!

Deși au anunțat proteste masive în următoarea perioadă, la adresa guvernării, socialiștii nu au fost prezenți la manifestație. Acest lucru a fost anunțat într-un comunicat, cu câteva ore înainte de a începe protestul.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că nu va participa la acțiunea de protest de astăzi din fața Guvernului, pe motiv că au intervenit schimbări în agenda de activități a formațiunii”, se arată într-o reacție scurtă a formațiunii oferită mass-media, fără a se oferi mai multe detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării