main logo
2888

PCRM nu va avea un candidat pentru locale: Pe cine vor susține

Comuniștii nu au o candidatură pentru fotoliul de primar al Chișinăului. Vladimir Voronin spune că fracțiunea pe care o conduce vrea să-și unească forțele cu alte partide de stânga, inclusiv cu socialiștii, pentru un candidat comun.

PCRM nu va avea un candidat pentru locale: Pe cine vor susțineFoto: știri.md

Cert este că nu-l vede în această postură pe Igor Dodon, chiar dacă, anterior, PSRM a anunțat că ia in calcul și o asemenea variantă. Voronin crede că Dodon nu se potrivește pentru funcția de primar, ci ar trebui să se pregătească pentru prezidențiale. Liderul comuniștilor nu exclude că și el ar putea candida la șefia statului, dar există o condiție, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Până atunci în față sunt alegerile locale, iar comuniștii spun că nu au ochit niciun candidat pentru funcția de primar al Capitalei. Așa că, mai degrabă vor merge pe un alt scenariu. 

Voronin spune că este dispus să se alieze în această cursă și cu socialiștii, care, la una din emisiunile Întreabă Ghețu, au declarat că l-ar putea desemna și pe Igor Dodon în bătălia pentru fotoliul Capitalei, chiar dacă are un șir de dosare penale pe cap.

Fostul șef de stat a criticat activitatea actualului primar de Chișinău. Ion Ceban a intrat pe arena politică de pe listele PCRM, apoi a făcut parte din PSRM. Iar acum un an, și-a lansat propriul partid - Mișcarea Alternativă Națională, pe care îl declară, mai nou, pro-european. 

Astăzi, purtătoarea de cuvânt a primarului Ion Ceban nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție. Pe 9 mai, comuniștii vor ieși în stradă la Marșul Victoriei, la fel ca colegii lor de bloc, socialiștii, și cei de la Șor. 

Totodată, comuniștii spun că nu vor fi prezenți la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, deoarece cred că este un eveniment pentru a distrage atenția de la problemele din țară. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării