main logo
447

PCRM îndeamnă cetăţenii să nu participe la referendumul din 24 februarie

Partidul Comuniştilor (PCRM) îndeamnă cetăţenii Moldovei să nu participe la referendumul din 24 februarie.

PCRM îndeamnă cetăţenii să nu participe la referendumul din 24 februarie

Asta pentru că, potrivit hotărârii Curţii Constituţionale din 22.09.2014, „dacă referendumul nu poate fi desfăşurat cu 60 de zile înainte de alegeri şi în decurs de 60 de zile după alegeri, acesta nu poate fi desfăşurat nici în ziua alegerilor".

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un apel în acest sens al PCRM, comuniştii amintesc că cetăţenilor li se va propune să-şi expună părerea cu privire la reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 până la 61 şi, totodată, cu privire la rechemarea deputaţilor în cazul în care aceştia nu-şi îndeplinesc obligaţiile, transmite Știri.md.

Ei consideră că „aceste propuneri nu sunt argumentate cu nimic, niciodată nu au fost propuse ca teme pentru discuţii şi nu au susţinere din partea societăţii".

„Oricare ar fi rezultatele acestui referendum anticonstituţional, el fiind un referendum consultativ, rezultatele lui nu poartă un caracter obligatoriu şi nu vor influenţa în niciun fel modificarea legislaţiei. De acest referendum are nevoie doar Partidul Democrat. De teama că îşi va pierde şi puterea şi va trebui să răspundă pentru tot ceea ce a făcut, Partidul Democrat încearcă să folosească acest referendum ca o momeală pentru alegători. Altfel spus, încearcă să vă înşele încă o dată, stimaţi alegători", se arată în apel.

PCRM subliniază că "eficienţa activităţii Parlamentului depinde, în primul rând, de scopurile propuse şi de profesionalismul deputaţilor, nu de numărul lor".

„Acest referendum este o înşelăciune! Nu permiteţi ca să fiţi folosiţi în interesele mafiei care a capturat ţara! Doar în acest mod ne vom putea exprima neîncrederea faţă de cei care ne-au luat statul în captivitate şi doar în acest mod îi vom putea înlătura de la guvernarea ţării!", susţin comuniştii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării