main logo
513

PCRM: Funcționarii de stat nu trebuie să aibă cetățenia altor țări

Partidul Comuniştilor salută demisia judecătorilor Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, considerând-o "sluga regimului, instrument de uzurpare a puterii în ţară".

PCRM: Funcționarii de stat nu trebuie să aibă cetățenia altor țăriFoto: tvrmoldova.md

Potrivit agenţiei Infotag, într-un comentariu în acest sens se menţionează că Curtea Constituţională "a încălcat grav şi sistematic Legea fundamentală a statului, începând din 2009, dar nu numai în timpul evenimentelor dramatice din iunie 2019" şi, prin urmare, este necesară "revizuirea tuturor hotărârilor neconstituţionale ale Curţii din ultimii 10 ani", transmite Știri.md.

În opinia comuniştilor, "majoritatea deciziilor Curţii Constituţionale, care au subminat fundamentele statalităţii Republicii Moldova, au fost cauzate nu numai de existenţa unor comenzi politice, ci şi de cetăţenia română deţinută de majoritatea absolută a judecătorilor".

"Când au primit cetăţenia română, ei au dat jurământ de credinţă acestui stat. Aceasta înseamnă că ei au fost permanent într-o stare de conflict de interese. Nu una şi nici două hotărâri anticonstituţionale scandaloase în ultimii zece ani au fost motivate anume de acest lucru", susţin ei.

PCRM insistă că trebuie introdusă restricţia privind deţinerea cetăţeniei altor ţări nu numai pentru judecătorii Curţii Constituţionale, ci şi pentru un şir de funcţionari, în special pentru cei care au acces la secretele de stat şi la întregul sistem de justiţie şi ordine publică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării