main logo
443

PCRM, despre inițiativa anulării imunității parlamentare: Un atac psihic

Partidul Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) a calificat iniţiativa partidului "Şor" privind anularea imunităţii parlamentare drept "un atac psihic".

PCRM, despre inițiativa anulării imunității parlamentare: Un atac psihic

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a declarat secretarul Comitetului Central al PCRM, Elena Bodnarenco, transmite Știri.md.

"Iniţiativa partidului "Şor" de a anula imunitatea parlamentară este un fel de atac psihic, care se adresează în special alegătorilor. Prin asemenea declaraţii ei vor să spună că nu sunt atât de implicaţi în jaful bancar", a menţionat Bodnarenco într-un mesaj publicat pe site-ul PCRM.

Ea a subliniat ca proiectul propus este doar o "continuare a spectacolului, pe care cetăţeni îl urmăresc de câţiva ani".

"În orice caz, facţiunea "Şor" va avea de câştigat. În cazul în care, coaliţia de guvernământ va susţine proiectul de lege, însemnă că cel puţin şase deputaţi pot iniţia un proiect de hotărâre popular în rândul cetăţenilor. Iar, dacă ignoră, va exista un motiv în plus de a acuza majoritatea parlamentară de ipocrizie. Este o iniţiativă bine gândită, care într-un fel sau altul va aduce dividende politice partidului", a spus Elena Bodnarenco.

Cu toate acestea, ea consideră că imunitatea parlamentară "nu oferă beneficii speciale deputaţilor, întrucât dacă există voinţă politică, aceasta poate fi uşor ridicată, iar deputatul este tras la răspundere". Potrivit secretarului Comitetului Central al PCRM, exemplul fostului prim-ministru Vlad Filat confirmă clar acest lucru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării