main logo
638

PCRM, despre eliminarea Marinei Tauber: Decizia CEC depășește bunul simț

Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a venit cu o reacție după decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind excluderea Marinei Tauber din cursa electorală, din turul doi al alegerilor locale noi din Bălți.

PCRM, despre eliminarea Marinei Tauber: Decizia CEC depășește bunul simțFoto: tv8.md

Într-un comunicat remis presei, PCRM declară că nu este de acord cu decizia Comisiei Electorale Centrale, transmite Știri.md.

"Nu este vorba doar de candidat sau de partidul care l-a nominalizat. Este vorba despre soarta democrației în țară. Nu avem absolut nicio îndoială că această decizie, care depășește bunul simț, a fost inspirată de puterea așa-zișilor „oameni buni”, în frunte cu nepreședintele neconstituțional Sandu.

Suntem nevoiți să afirmăm că statul a fost din nou sechestrat de un grup criminal-politic, iar în Moldova s-a instaurat un regim dictatorial ce se caracterizează prin incompetență, neprofesionalism, antipatriotism, nerespectarea legii și votului cetățenilor", menționează PCRM.

Știri.md amintește că, la 1 decembrie, CEC a aprobat o hotărâre prin care a cerut Judecătoriei Bălți să anuleze înregistrarea în cursa electorală a candidatei Marina Tauber. 

Motivul ține de un șir de nereguli în declararea cheltuielilor din perioada campaniei electorale pentru alegerile din municipiul Bălți. 

Aceste alegeri urmează să se desfășoare duminică, 5 decembrie, în al doilea tur.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării