main logo
4317

Pavel Voicu cere recalcularea pensiei. Câte mii de lei ridică lunar

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a pierdut procesul de judecată cu actualul ministru de Interne Pavel Voicu și este obligată să-i recalculeze acestuia pensia.

Pavel Voicu cere recalcularea pensiei. Câte mii de lei ridică lunarColaj: știri.md

Curtea Supremă de Justiție a emis pe 11 decembrie o decizie finală și irevocabilă în acest caz, după doi ani de luptă în instanțe, dosarul fiind trimis anterior la rejudecare, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Pavel Voicu s-a adresat în instanță în decembrie 2017, după ce CNAS a refuzat să-i recalculeze pensia. Acesta a motivat că  a lucrat în cadrul subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne și s-a eliberat din serviciu la data de 21 septembrie 2012, cu stabilirea pensiei pe linia MAI. La 9 aprilie 2015, s-a reangajat în cadrul Inspectoratului General al Poliției, activând până la 22 august 2017.

La 27 octombrie 2017, Voicu a solicitat recalcularea pensiei pentru vechimea în serviciu în baza prevederilor Legii asigurării cu pensii a militarilor și a persoanelor din corpul de comandă și din trupele organelor afacerilor interne și din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri, dar CNAS  refuzat să-i revadă mărimea pensiei. Ministrul a depus o cerere în judecată.

După ce a fost întors o dată la rejudecare, pe 21 februarie 2018 Judecătoria Chișinău i-a dat câștig de cauză lui Voicu. Ulterior, CNAS-ul a făcut recurs, dar decizia fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție.

Astfel, CNAS este obligată să-i recalculeze pensia lui Pavel Voicu, adăugând încă doi ani la vechimea în muncă și luând la bază media lunară a salariului primit în ultimele 12 luni calendaristice precedente concedierii din 22 august 2017, salariul fiind mult mai mare în comparație cu anul 2012 când i s-a calculat pensia.

În declarația de venit depusă la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2018, în calitate de consilier prezidențial, Pavel Voicu a indicat venituri de 58.959 lei din pensie, adică câte 4.900 de lei pe lună.

Peste o sută de mii de lei, Pavel Voicu a primit salariu de la Președinție anul trecut.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării