304
2
Pavel Filip: Un dialog nu poate fi iniţiat prin condiţii ultimative
304
2

Democraţii aşteaptă o recomandare din partea experţilor Comisiei de la Veneţia, care să ofere o formulă corectă juridică de ieşire din blocajul politic.

Foto: Știri.md

La emisiunea „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune, premierul în exerciţiu a declarat că nu vede o soluţie legală, ci una politică, la care se poate ajunge prin dialog, transmite Știri.md cu referire la trm.md.

Filip a mai spus că pentru formaţiunea din care face parte nu este o problemă să fie în opoziţie, doar că acest lucru trebuie să fie efectuat în mod lega.

„Este complicat să vă spun la ce recomandare ne aşteptăm de la Comisia de la Veneţia, să presupunem că eu plec, că este schimbată componenţa Curţii Constituţionale, dar ce facem cu decizia Curţii, toţi experţii pe care i-am consultat nimeni nu ne-a oferit o soluţie legală, o formulă corectă juridică de ieşire din acest blocaj. 

Nu poate fi iniţiat un dialog prin condiţii ultimative, totul se începe de la un dialog. Nimeni nu se ţine de funcţii, cu toţii suntem gata să părăsim fotoliile în care ne aflăm, dar Guvernul trebuie transmis altui Guvern, care este legitim. 

În cazul de faţă, avem hotărârile Curţii Constituţionale, care pentru mine este lege şi spun că acest Guvern nu este legitim. Astăzi să părăsesc fotoliul sau ministrul de Interne ar însemna că dezertează şi ulterior ar putea fi tras la răspundere”, a declarat premierul în exerciţiu, Pavel Filip.

Citește și
article image
Dodon a discutat cu Ambasadorul Turciei despre Arena...
0
60
article image
Partidul ŞOR a oferit o reacţie după reţinerile lui Tauber...
0
192
article image
Năstase își motivează decizia de a instala crucifixul în...
1
156
article image
Candu: Dosarele din Rusia pe numele lui Plahotniuc sunt...
0
152