main logo
5428

Pavel Filip și mai mulți foști deputați PDM cer eliberarea lui Pînzari din arest

Fostul premier, Pavel Filip, dar și ex-deputații PDM Igor Vremea și Ion Leucă vor cere instanței de judecată să dispună cercetarea fostului șef al IGP și ex-ministrului Apărării, Alexandru Pînzari, în stare de libertate.

Filip și mai mulți foști deputați cer eliberarea lui Pînzari din arestFoto: Deschide.md

Liderul Partidului Democrat a venit în această dimineață la Judecătoria Chișinău (sediul Ciocana) pentru a prezenta angajamentele publice prin care va garanta că Alexandru Pînzari nu se va eschiva de la răspundere, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Avem intenția împreună cu colegii să garantăm pentru Alexandru Pînzari. Anchetarea poate fi făcută în continuare fie la domiciliu, fie în libertate. 

L-am cunoscut pe Alexandru Pînzari activând în Guvern. Este unul dintre puținii ofițeri cu demnitate și verticalitate. Nu s-a eschivat niciodată. Suntem absolut siguri cu colegii că nu are de gând să fugă din țară sau să nu colaboreze cu ancheta”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că Alexandru Pînzari a fost reținut vineri, 30 iulie, în dosarul în care este vizat președintele FEA, Dorin Damir, și șeful Ip Bălți, Valeriu Cojocaru, cu privire la angajarea lui Damir în calitate de agent sub acoperire în cadrul fostei Direcții 5 a INI.

În acea perioadă, Pînzari deținea funcția de șef al IGP.

De menționat că astăzi are loc ședința de judecată la care se decide aplicarea măsurii preventive.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării