main logo
1618

Pavel Filip: PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare

După consultările cu președintele țării, Igor Dodon, reprezentanții PDM susțin că în prezent nu sunt pregătiți să facă o coaliție de guvernare.

Pavel Filip: PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernareFoto: știri.md

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PDM, Pavel Filip a declarat că partidul este în proces de reformare, transmite Știri.md.

"PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare. Suntem într-un proces de reformare a partidului, apoi vom fi gata să formăm o coaliție. Ar fi o iresponsabilitate să lăsăm țara în prag de iarnă fără guvernare și să mergem la alegeri anticipate. Dacă va fi înaintat un prim-ministru care va lua în calcul condițiile puse de PDM, noi îl vom susține, indiferent de unde vine el, de la PSRM, ACUM sau Igor Dodon", a declarat Pavel Filip.

Știri.md amintește că Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați

Moțiunea de cenzură a fost votată de PSRM și PDM, iar Partidul Șor s-a abținut de la votare.

Astăzi, Zinaida Greceanîi a declarat astăzi că nu o vor acceptat pe Maia Sandu în fruntea Guvernului, dacă ar ajunge la un compromis cu ACUM și ar învesti un nou Cabinet de miniștri.

Ulterior, reprezentanții blocului ACUM au declarat că nu acceptă o altă candidatură la funcția de premier decât cea a Maiei Sandu.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării