main logo
1044

Pavel Filip: Noul Guvern a reuşit să rezolve probleme inexistente

Deputatul Partidului Democrat, fostul premier Pavel Filip consideră că "noul Guvern într-o lună a reuşit să rezolve probleme care nici nu existau".

Pavel Filip: Noul Guvern a reuşit să rezolve probleme inexistenteFoto: stiri.md

Potrivit agenţiei Infotag, Filip a scris pe reţelele sociale că "a citit cu mirare despre "reuşitele" noului Guvern, care sunt nişte declaraţii lipsite de conţinut, fără fapte concrete", transmite Știri.md.

"Eliminăm din sistem oamenii corupţi şi căutăm profesionişti integri pentru funcţii-cheie în stat". Fals. De fapt, aţi dat afară doar într-o singură zi 65 funcţionari, ca să vă puteţi instala în fotolii propriii membri de partid. În plus, după ce guvernul i-a dat afară, unii dintre aceşti funcţionari au fost angajaţi deja în ministere, la preşedinţie sau la Curtea Constituţională. Erau ei "oamenii corupţi" din sistem sau totuşi profesionişti? Ipocrizie politică", susţine Filip.

El a spus că este o minciună "deblocarea asistenţei financiare, care permite plătirea salariilor în continuare". El aminteşte că, atunci când PD; a plecat de la guvernare, "a lăsat în buget 3 miliarde de lei, dar şi pensii, salarii şi alte plăţi sociale achitate integral".

"Guvernarea susţine că a reluat dialogul bilateral şi a organizat şedinţe interministeriale cu Guvernul României, ceea ce este fals. Dialogul cu România nu a fost îngheţat până acum. Din contra, am avut o relaţie foarte bună cu Bucureştiul, care ne-a fost alături, frăţeşte, în nenumărate rânduri. Despre proiectele comune (gazoductul, renovarea grădiniţelor, Sala cu Orgă, Muzeul de Arte, autostrăzi şi poduri, eliminarea tarifelor de roaming etc.) am discutat chiar la ultima şedinţă comună de Guverne, la Bucureşti, acum jumătate de an. Tot în perioada guvernării PDM, Banca Transilvania a venit pe piaţa de la noi, iar leul moldovenesc a trecut Prutul, fiind acceptat pentru schimb valutar în România. Minciuni sunt şi declaraţiile noului Guvern privind deblocarea parteneriatului strategic cu Ucraina. Relaţiile cu Kievul nu au fost probabil nicicând mai bune decât în perioada guvernării PDM", susţine Filip.

Democratul a felicitat noua guvernare pentru "încheierea cu succes a operaţiunii "dezoligarhizarea". 

"Acum începe operaţiunea "reoligarhizarea". Cu un lucru însă sunt de acord: "schimbarea este prea importantă ca să o ratăm din cauza erorilor comise în grabă". Da, aveţi dreptate, comiteţi prea multe erori. Comise în grabă sau nu, tot erori rămân, în urma cărora pierd cetăţenii. Încetaţi să aburiţi oamenii şi apucaţi-vă de lucru", a spus Filip.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării