main logo
472

Pavel Filip: Drumurile de acces în localităţi vor fi reparate în 2019

Drumurile de acces în localităţi vor fi reparate în cadrul proiectului "Drumuri bune pentru Moldova 2", care va fi lansat în 2019.

Pavel Filip: Drumurile de acces în localităţi vor fi reparate în 2019

Despre aceasta a declarat, vineri, premierul Pavel Filip în cadrul şedinţei comune a membrilor Cabinetului de miniştri şi reprezentanţilor administraţiei publice locale din raionul Căuşeni.

Surse din cadrul Guvernului au comunicat pentru Infotag că Filip a discutat cu reprezentanţii autorităţilor publice locale problemele întâmpinate de cetăţeni la comercializarea producţiei agricole, transmite Știri.md.

În acest sens, premierul a spus că Executivul îşi propune să lanseze proiectul Piaţa Agricolă, care va veni în ajutorul fermierilor.

De asemenea, el a menţionat importanţa stabilirii contactelor directe cu reprezentanţii autorităţilor publice locale pentru soluţionarea rapidă a problemelor existente în localităţi.

"Aceste vizite s-au dovedit a fi eficiente, pentru că urmărim apoi cu atenţie toate problemele despre care s-a vorbit, toate întrebările care au fost puse şi realizarea lor. Şi vreau să vă spun că avem rezultate. În vizitele pe care le-am efectuat în alte raioane sunt multe probleme rezolvate. Este bine şi eficient să munceşti în birou dar fără ca sa vorbeşti nemijlocit cu oamenii, nu se mişcă atât de repede lucrurile" , a spus prim-ministrul.

Drept exemplu, premierul a adus problema semnalată de mai mulţi cetăţeni privind aprovizionarea insuficientă cu apă şi canalizare - în acest sens, până la sfârşitul anului urmează a fi elaborat un master-plan pe ţară. 

O altă problemă comună ţine de depozitarea deşeurilor. 

În anul curent va fi elaborat planul de rezolvare a acestei probleme şi ulterior vor fi identificate surse pentru implementarea acestuia.

"Nu întotdeauna sunt importanţi banii, este important să ştii ce vrei să faci, foarte multe lucruri se pot rezolva prin buna organizare şi gestionare eficientă", a accentuat premierul.

Alte subiecte abordate s-au referit la salariile cadrelor didactice, finanţarea insuficientă a instituţiilor de învăţământ, dar şi la problemele din sistemul judiciar. 

Premierul a menţionat în acest sens că "nicio problema nu va rămâne fără atenţie şi nici o întrebare nu va rămâne fără răspuns".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării