main logo
1118

Pavel Filip: Consider că Ilan Şor trebuie să stea la puşcărie

Premierul Pavel Filip a declarat că în calitate de cetăţean consideră că primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat de prima instanţă la şapte ani de închisoare în dosarul fraudelor bancare, ar trebui să stea la puşcărie.

Pavel Filip: Consider că Ilan Şor trebuie să stea la puşcărie

Însă în calitate şef al Guvernului, Filip a fost mult mai rezervat în afirmaţii.

„În calitate de prim-ministru vreau să am încredere în instanţele de judecată şi în procurori. De aceea, eu nu cunosc ancheta, nu cunosc dosarul. Poate sunt argumentele necesare şi poate sunt justificările necesare în acest sens. Cred că mai târziu o să aflăm cu toţii de ce se procedează într-un fel sau altul”, a afirmat Pavel Filip în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău, transmite Ştiri.md cu referire la Adevărul.

Amintim că Ilan Şor a fost reţinut pe 22 iunie 2016. Acesta este învinuit de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari într-un dosar ce vizează devalizarea Băncii de Economii cu peste 5 miliarde de lei.   

Ilan Şor a fost condamnat pe 21 iunie, de prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare de tip semiînchis. Hotărârea de condamnare însă nu este definitivă, fiind aşteptată cea executorie a Curţii de Apel Chişinău. Până atunci, Ilan Şor se va afla în libertate, deoarece judecătorii nu i-au putut elibera un nou mandat de arest primarului de Orhei, pe motiv că el s-a aflat deja un an în arest, iar conform legislaţiei, termenul de arest nu poate fi mai mult de un an.  

Opoziţia de la Chişinău a criticat în mai multe rânduri guvernarea pe motiv că aceasta ar tărăgăna dosarul lui Ilan Şor, pentru a nu-l condamna pe primarul de Orhei şi pentru a-i permite să ajungă în funcţia de deputat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării