main logo
15876

Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comun

Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comun, denumit Blocul „Împreună”. Este vorba de Partidul Schimbării, Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr”, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) și Liga Orașelor și Comunelor (LOC).

Patru partide din R. Moldova au anunțat formarea unui bloc comunImagine simbol

Anunțul a fost făcut duminică, 14 aprilie, după ședința comună a birourilor politice, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Totodată, partidele au lansat astăzi un proces larg de consultare a unui „pact pentru Europa”

Prin acest document se propune tuturor forțelor proeuropene „să-și asume public obligația de a contribui la integrarea europeană drept obiectiv strategic național al Republicii Moldova”.

„Avem nevoie de un acord la nivel național între toate forțele politice, organizațiile societății civile, mediul academic și cultural cu privire la asumarea integrării europene. Viitorul european nu poate fi monopolizat de guvernare, acest deziderat poate deveni o realitate doar dacă este susținut de întreaga societate!

(...) Astăzi, a fost prezentată denumirea oficială a blocului și anume Blocul politic „Împreună”!

O denumire care simbolizează unificarea forțelor politice proeuropene și onorează voința cetățenilor noștri de unificare a forțelor politice proeuropene. Am adoptat desigur si simbolul Blocului „Împreună” - un dreptunghi albastru cu stele, care simbolizează statele membre și cele aflate în procesul de integrare europeana, aranjate în creștere în formă de cerc”, a declarat liderul Partidului Schimbării Ștefan Gligor.

Citește întreg articol pe tv8.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării