main logo
1296

Patru demersuri repetate de înregistrare a grupurilor de inițiativă

Comisia Electorală Centrală a recepționat patru demersuri repetate de înregistrare a grupurilor de inițiativă la prezidențiale, în susținerea lui Alexandru Arseni, Vasile Tarlev, Ludmila Corsun și Vasile Bolea.

Patru demersuri repetate de înregistrare a grupurilor de inițiativăFoto: IPN

În cazul ultimilor doi, Comisia precizează că îi va informa despre menținerea deciziei de neînregistrare a grupurilor de inițiativă întrucât demersurile repetate nu atestă eliminarea disconcordanțelor menționate anterior, transmite Știri.md cu referire la ipn.md.

Președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a menționat sâmbătă că, în cazul lui Alexandru Arseni a fost prezentat un act care demonstrează că a fost declinat din calitatea de membru de partid cu mult timp înainte de a depune actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă la CEC. De aceea, CEC a înregistrat grupul de inițiativă și a eliberat liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor.

În cazul lui Vasile Tarlev, CEC urmează să examineze cererea în termenul stabilit. Spre deosebire de prima cerere, când Vasile Tarlev candida independent, în cea de-a doua acesta candidează din partea Partidului Politic „Viitorul Moldovei”.

Și în cazul lui Valentin Borodachi, CEC nu a emis deocamdată o decizie finală pe caz, având în vedere că numitul a depus o cerere de retragere a cererii de înregistrare, iar ulterior a venit cu o altă solicitare. CEC urmează să desfășoară procedura de examinare pe caz.

31 august este ultima de recepționare a cererilor de înregistrare a grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile prezidențiale. Doar grupurile înregistrate pot colecta semnături în susținerea candidatului. La cel trebuie aduse între 15.000 și 25.000 de semnături, adunate din cel puțin jumătate de unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea, adică din raioane și municipiile Chișinău și Bălți. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării