main logo
2980

PAS și Sandu, acuzați de Dodon: Planifică o confruntare militară

Guvernul PAS, în colaborare cu președintele țării, ar pune la cale o ”confruntare militară pe Nistru”.

PAS și Sandu, acuzați de Dodon: Planifică o confruntare militarăFoto: știri.md

O declarație în acest sens a fost făcută de fostul șef al țării, Igor Dodon, transmite Știri.md.

”Pentru a se menține cu orice scop la guvernare, Maia Sandu și curatorii săi transformă Republica Moldova într-un stat dictatorial, iar pentru a distrage atenția cetățenilor de la problemele sociale și economice, ei sunt gata să provoace și o confruntare militară pe teritoriul țării. Există tot mai multe semnale că guvernarea PAS pregătește mobilizarea cetățenilor și are intenția să se implice în acțiuni militare pe Nistru, la cererea și cu susținerea aliaților externi ai Maiei Sandu”, susține acesta.

Într-o postare pe o rețea de socializare Dodon a declarat că ”mai mulți actori străini sunt interesați de un conflict în regiunea transnistreană, inclusiv pentru a crea un nou focar de război în regiune, separat de zona luptelor deja existente în Ucraina. Miza unora dintre acești actori este să transforme Republica Moldova în parte activă a confruntării militare cu forțele rusești, ca apoi Chișinăul să justifice intervenția „prietenească” a unor trupe NATO din România și din alte țări occidentale, care vor trece Prutul”.

De asemenea, Dodon nu exclude și faptul că R. Moldova va fi ”absorbită de către România. În acest caz, Republica Moldova va fi de facto trecută sub administrarea militară directă a Occidentului și va deveni poligon de război. Iar moldovenii vor deveni carne de tun în jocurile geopolitice ale străinilor.

Este evident că asemenea planuri ale guvernării PAS, dacă vor fi puse în practică, vor determina și mai mulți oameni să părăsească Moldova, fiindcă nimeni nu vrea să fie unealtă docilă și carne de tun în interesele politice ale Maiei Sandu și ale verișoarelor ei din Guvernul PAS. În loc să aducă diaspora acasă, așa cum au promis în 2020-2021, cei din PAS forțează lumea să plece în continuare din Moldova din cauza sărăciei și de frica de a fi mobilizați la război”.

Nici PAS, nici Maia Sandu nu au comentat deocamdată acuzațiile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării