main logo
1707

PAS s-a lansat în campania electorală: Pornim vremurile bune

Partidul Acțiune și Solidaritate s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

PAS s-a lansat în campania electorală: Pornim vremurile buneFoto: pas.md

La eveniment sunt prezenți zeci de membri și simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite Știri.md.

Sloganul PAS la alegerile din 11 iulie este -„Pornim vremurile bune”.

Evenimentul are loc în scuarul Operei Naționale din Chișinău.

Candidații la funcția de deputat din partea PAS promit să implementeze inițiativele lansate de Maia Sandu în mai multe domenii. Aceștia au punctat reforma justiției, creșterea economică, majorarea salariilor, pensiilor, descentralizarea APL, modificarea legislației pentru creșterea veniturilor la primării, oferirea medicamentelor compensate pentru persoane defavorizate, susținerea mediului de afaceri, dar și un program de susținere a diasporei, scrie IPN.

Liderul PAS, Igor Grosu, a menționat că 15 deputați din partea PAS au realizat ceea ce a promis președintele țării, Maia Sandu. „Trebuie să ne mobilizăm, să ne batem pe bune pentru orice sat și cartier, ca oamenii să voteze pentru PAS”. Igor Grosu a îndemnat și cetățenii din diaspora să-și dea votul pentru PAS la 11 iulie, pentru a „trimite hoții la gunoi”.

Natalia Gavrilița, vicepreședinte PAS și fost ministru al finanțelor, a subliniat că PAS lucrează pentru toți cetățenii. „Avem o șansă istorică de a vota în Parlament oameni integri, care să susțină inițiativele Maiei Sandu. 

Cu un președinte, parlament și un guvern care au aceleași valori, Republica Moldova are posibilitate să înregistreze creștere economică”, a spus Natalia Gavrilița. PAS s-a lansat în campanie având un program ambițios, care prevede construcția drumurilor, a sistemelor de apă și canalizare, de reabilitare a grădinițelor, de construcție a unor spitale moderne la Cahul și Bălți. Programul PAS mai prevede facilități pentru întreprinderile mici și mijlocii, dar și proiecte care să îmbunătățească eficiența întreprinderilor de stat, a menționat  Natalia Gavrilița.

Sergiu Litvinenco, vicepreședinte PAS, a adăugat că formațiunea politică are o agenda ambițioasă și pentru sectorul justiției. „Trebuie să avem procurori curajoși și judecători independenți, care să tragă la răspundere hoții”, a spus Sergiu Litvinenco. PAS promite să modifice legislația, astfel ca averile hoților să fie întoarse statului și cetățenilor.

Cu sprijinul României și al UE, Republica Moldova va putea implementa proiecte de dezvoltare în diverse domenii, a spus Mihai Popșoi, vicepreședinte PAS. „Trebuie să avem relații bune și cu Rusia, și cu Ucraina, dar trebuie să se țină cont de interesul național al Republicii Moldova”, a opinat Mihai Popșoi.

Liliana Nicolăescu-Onofrei, vicepreședintă PAS, ex-ministră a educației, a menționat că pe lista partidului sunt 21 de pedagogi, dar și studenți. „Oamenii educați nu pot fi manipulați și înjosiți. Putem aduce în școli profesori bine pregătiți, cu salarii mai mari, putem majora alocațiile pentru tinerii specialiști”, a adăugat vicepreșdinta PAS.

Dan Perciun, candidat pe listele PAS, a precizat că partidul își propune să majoreze pensia minimă până la 2 mii de lei, să mărească salariile în sectorul bugetar, să compenseze integral medicamentele pentru cei mai vulnerabili oameni, să implementeze măsuri de susținere a persoanelor cu dizabilități și să ofere susținere antreprenorilor care vor angaja persoane cu nevoi speciale.

Mihai Druță, candidat PAS, a subliniat că echipa partidului a elaborat un proiect de lege privind repatrierea cetățenilor moldoveni. Documentul prevede că oamenii își vor putea aduce acasă averea agonisită peste hotare (mașini, alte bunuri), fără ca să plătească taxe vamale.

Eugeniu Sinchevici, președinte al organizației de tineret din cadrul PAS, a specificat că PAS va dezvolta proiecte, astfel încât toți copiii să aibă acces la apă potabilă, iar tinerii antreprenori să fie susținuți din partea statului. „Vom lupta ca să alungăm hoții, iar tinerii să revină acasă”, a conchis Eugeniu Sinchevici.

Știri.md amintește că membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au votat unanim pentru înregistrarea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cursa pentru alegerile parlamentare anticipate, planificate pentru 11 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării