main logo
624

PAS propune CEC să deschidă circa 200 de secții de votare în străinătate

Partidul Acţiune şi Solidaritate consideră că în străinătate ar trebui deschise 198 de secţii de votare pentru alegerile din 11 iulie, expediind propunerea către CEC.

PAS propune CEC să deschidă circa 200 de secții de votare în străinătateFoto: știri.md

Vicepreşedintele partidului, candidatul la funcţia de deputat al PAS Sergiu Litvinenco, a declarat joi, 27 mai, în cadrul unui briefing, că trebuie deschise cu 59 de secţii de votare mai mult, decât la alegerile prezidenţiale de anul trecut (139), în ţări precum Germania, Irlanda, Marea Britanie, Franţa, Italia, Israel, SUA, România, Belgia, Spania, Portugalia, Grecia, Islanda, Norvegia, Elveţia, Danemarca, transmite Știri.md cu referire la infotag.md.

"Cetăţenii RM din diaspora au contribuit, contribuie şi vor contribui la dezvoltarea Moldovei. Au salvat ţara de colaps din cauza autorităţilor corupte", a spus el.

Preşedintele interimar şi candidatul la funcţia de deputat al PAS, Igor Grosu a declarat că peste 260 de mii de cetăţeni, care locuiesc în străinătate, au votat la alegerile din noiembrie 2020.

"Datorită acestui fapt, a fost posibilă eliberarea administraţiei prezidenţiale de hoţi, iar pe 11 iulie urmează o nouă acţiune: mobilizare exemplară pentru a elibera parlamentul de hoţi".

"Fără diaspora, va fi greu de făcut acest lucru", a spus Grosu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării