main logo
4314

Cine este Olesea Stamate, candidatul PAS la alegerile din Hâncești

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și-a anunțat candidatul pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie de pe circumscripția numărul 38 Hâncești.

Cine e Olesea Stamate, candidatul PAS la alegerile din Hâncești

În cadrul unui briefing, Maia Sandu a anunțat că ex-ministrului Justiției, Olesea Stamate, va candida la alegerile din 15 martie, transmite Știri.md.

Potrivit președintei PAS, Stamate are cele mai mari șanse la aceste elegeri și totodată îndeamnă partidele pro-europene să susțină candidatura fostei ministre.

„Astăzi am discutat și am decis cu colegii să înaintăm un candidat apartinic, pe doamna Olesea Stamate, și facem apel pentru alte partide pro-europene, în special pentru Platforma DA, să susțină acest candidat, care are șanse foarte bune și care va fi un candidat pe potriva așteptărilor cetățenilor Republicii Moldova. Parlamentul are nevooie de specialiști veritabili în drept”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit ZdG.md, Stamate indică că în 2018 a obținut un salariu total de circa 199.000 de lei din funcția de director de proiect la Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. 

Totodată, ex-ministra a devenit proprietara unui Porsche Macan, fabricat în 2019, al cărui valoare se ridică la peste 1 milion de lei.

În declarația de avere și interese depusă la 19 iulie 2019, Stamate indică că soțul său, care ocupă funcția de director la Ericsson Telecommunications SRL, a ridicat anul trecut un salariu de 1,5 milioane de lei.

Familia ex-ministrei deține cote-părți a două terenuri agricole, cota-parte dintr-o casă de locuit de 329 m2, dar și cota-parte dintr-un apartament de 70 m2.

La capitolul automobile, în declarație este trecut un singur automobil, cel al Olesei Stamate, procurat în 2019 cu 1.009.500 lei, o sumă de cinci ori mai mare decât salariul pe care l-a ridicat fosta ministră în 2018.

Olesea Stamate a mai indicat în declarația de avere un depozit bancar în sumă de 70.000 de euro.

Olesea Stamate a activat anterior în funcția de președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER). Stamate este magistru în studii europene avansate (Colegiul Europei), absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, avocat licenţiat. 

Specializată în domeniul justiţie şi afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale. A lucrat anterior în cadrul Fundaţiei Soros-Moldova, iar mai târziu, în calitate de expert în diverse proiecte, iar printre beneficiari au fost Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei. 

Posedă experienţă de peste zece ani în managementul şi evaluarea proiectelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării