main logo
1208

PAS: Salariul unor miniștri din Guvernul Filip a crescut cu 19.000 lei

După ce la data de 3 mai, Maia Sandu le-a reproșat într-un live, miniștrilor din Guvernul Filip că au ridicat în ultimul an salarii de cinci ori mai mari decât media pe economie.

PAS: Salariul unor miniștri din Guvernul Filip a crescut cu 19.000 lei

Astăzi pe pagina de Facebook a Partidului Acțiune și Solidaritate a apărut un grafic realizat de aceștia, care arată creșterile salariale ale miniștrilor în perioada anilor 2016-2018, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Din grafic reiese că salariul premierului în exercițiu, Pavel Filip, a crescut simțitor din 2016. Astfel, leafa lunară a acestuia s-a ridicat cu 18 000 de lei. Dacă în 2016 acesta avea un salariu de 12 600, atunci în 2018 leafa premierului s-a mărit până la 30 600 de lei.

Acesta este urmat de ministrul în exercițiu al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, care a primit un salariu cu peste 17 mii de lei mai mare în 2018, comparativ cu 2016.

Și la ceilalți miniștri lefurile au crescut destul de simțitor. La unii li s-au majorat salariile cu aproape 20 de mii de lei, iar la alții, cu aproape șapte mii de lei.

Când Sandu le-a reproșat miniștrilor că au ridicat în ultimul an salarii de cinci ori mai mari decât media pe economie, după ce a fost aprobat un amendament la Legea salarizării, ministrul în exercițiu al Apărării, Eugen Sturza, a întrebat-o pe pentru ce merite și-a primit ea salariul de deputată pentru ultimele două luni și că ar fi făcut calcule incorecte.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării