main logo
2007

PAS: E o greșeală că nu am cerut amânarea alegerilor din Hâncești

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție după ce reprezentatul PSRM, Ștefan Gațcan, a câștigat alegerile în circumscripția uninominală nr. 38 (Hâncești).

PAS: E o greșeală că nu am cerut amânarea alegerilor din Hâncești

În mesajul postat pe o rețea de socializare PAS mulțumește celor care au mers la vot, dar, totodată, își exprimă regretul că nu a cerut amânarea scrutinului, specificând că, dacă partidul condus de Maia Sandu era la guvernare, ar fi amânat alegerile, transmite Știri.md cu referire la Deschide.md.

„Le mulțumim tuturor oamenilor din circumscripția 38 care au mers astăzi la vot. Din păcate, în contextul actual, rezultatele alegerilor nu contează, pentru că nu au fost obținute în condiții normale și nu sunt obiective.

Dacă eram la guvernare, am fi amânat aceste alegeri. Recunoaștem că am comis o greșeală că nu am cerut amânarea alegerilor, chiar dacă e clar că autoritățile nu ar fi ținut cont de părerea noastră”, se arată în mesajul postat de PAS.

În același timp, fracțiunea susține că „nu va contesta rezultatele pentru că acum nu contează acest mandat, acum contează cum țara va face față acestei crize fără precedent, iar despre rezultate și oportunitatea acestui scrutin vom vorbi după criză și tot atunci, după criză, vom analiza informațiile și argumentele autorităților de a nu amâna alegerile”.

Amintim că, reprezentatul PSRM, Ștefan Gațcan, a câștigat alegerile în circumscripția uninominală nr. 38 (Hâncești). Pentru el au votat 5.539 de persoane. El este urmat de Olesea Stamate, candidatul PAS, cu 4 554 de voturi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării