main logo
1160

PAS, despre decizia CC privind Dodon și premierul: Dezmăț total

Juristul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, a criticat decizia de astăzi a Curții Constituționale (CC), prin care Curtea a hotărât că președintele R. Moldova nu poate propune un candidat pentru funcția de prim-ministru în lipsa organelor de conducere ale Parlamentului.

PAS, despre decizia CC privind Dodon și premierul: Dezmăț total

„Această Curte Constituțională nu doar că extinde prevederile textelor constituționale prin interpretare adăugând la Constituție, ci chiar vine cu norme care contrazic textul Constituției și jurisprudența Curții Constituționale de până acum. În două cuvinte - dezmăț total!”, a comentat deputatul pe Facebook.

„Hotărârea de astăzi a Curții Constituționale demonstrează încă o dată cât de jos a căzut această instituție. Președintele Parlamentului este doar un moderator al ședințelor plenare și în toată lumea este așa. Iar existența sau lipsa acestuia, aflarea în concediu sau pe buletin nicidecum nu este în măsură să anuleze prevederile exprese ale Constituției conform cărora Guvernul se alege cu votul majorității deputaților aleși sau legile se adoptă cu 51 de voturi”, a scris Sergiu Litvinenco.

Amintim că, potrivit hotărârii CC, imposibilitatea întrunirii Parlamentului din cauza lipsei organului care îl convoacă presupune imposibilitatea președintelui R. Moldova de a desemna un candidat pentru funcția de prim-ministru, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării