main logo
1530

PAS convoacă ședința CMC pentru aprobarea bugetului alternativ al Capitalei

Fracțiunea PAS din CMC a susținut astăzi, 5 iunie, o conferință de presă în care a anunțat despre convocarea ședinței Consiliului Municipal Chișinău pentru a pune la vot aprobarea bugetului alternativ elaborat de consilierii PAS.

PAS convoacă ședința CMC pentru aprobarea bugetului alternativFoto: Unpaspentru.md

„Suntem în luna iunie și Chișinăul nu are încă un buget aprobat pentru 2024, ceea ce înseamnă riscuri majore pentru proiecte noi de infrastructură și în general este un eșec personal al primarului Ion Ceban de a administra profesionist acest oraș. Amintesc că fracțiunea PAS cere Primăriei Chișinău de jumătate de an să fie prezentat, consultat și supus votului bugetul pentru anul 2024, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC, transmite Știri.md

În acest sens, PAS menționează că a elaborat un buget alternativ pentru municipiul Chișinău, a desfășurat circa 10 discuții publice cu societatea civilă, experți și reprezentanți din diverse domenii, a discutat direct cu oamenii în curți și pe străzi pentru a afla care sunt principalele necesități.  

„Dacă Primăria Chișinău nu dorește să muncească, o să muncim noi, echipa de consilieri municipali PAS. Acum am făcut lucrul în locul Direcției finanțe și al primarului general. Vom face lucrul și al altor leneși cărora nu le pasă de cetățeni”, a mai spus Dumitru Ivanov, vicepreședintele fracțiunii PAS din CMC. 

Acesta a menționat că marți, 11 iunie, PAS va convoca ședința CMC pentru a pune la vot aprobarea bugetului municipal pentru anul 2024 în lectura întâi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării