main logo
751

PAS cere eliberarea liderului filialei Ungheni a PPDA

Partidul Acțiune și Solidaritate cere eliberarea lui Gheorghe Petic, președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, care ar fi fost reținut de către poliție.

PAS cere eliberarea liderului filialei Ungheni a PPDA

Într-un mesaj pe Facebook, PAS scrie că „tupeul regimului nu are margini”, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„Imediat ce a fost dată publicităţii declaraţia dură a APCE, în care autorităţile de la Chişinău sunt criticate pentru hărţuirea opoziţiei, a venit ştirea că unul dintre liderii mişcării ACUM din Ungheni, Gheorghe Petic, a fost arestat pentru o învinuire delirantă de comitere a unui viol. Aceste acţiuni, care amintesc de cele mai sinistre practici staliniste, când celor indezirabili regimului li se aduceau învinuiri halucinante, fac ca temerile expuse de europarlamentari, precum că alegerile pot fi fraudate, să prindă contur. Cerem eliberarea imediată a lui Gheorghe Petic și solicităm conducerii MAI să dea explicaţii de urgenţă”, se arată în adresarea PAS.

Poliția nu a comentat deocamdată acest incident. Contactat de Ziarul de Gardă, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Ungheni a spus că nu are informații la acest subiect. 

Totuși, pe pagina oficială de Facebook a Poliției a fost publicat un comunicat în care se spune că astăzi, la aproximativ 14:50, serviciul 112 a recepționat un apel de la locuitoare a orașului Ungheni, care s-a plâns că ar fi fost violată de un bărbat. „Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele. În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că presupusul suspect este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni. Victimei i-a fost acordată asistență psihologică, fiind dispusă efectuarea expertizei medico-legale. La fața locului lucrează experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică pentru acumularea probelor existente”, se arată în precizarea Poliției.

Oamenii legii mai subliniază că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru viol, suspectul fiind reținut pentru 72 de ore. Bănuitul riscă de trei la cinci ani de închisoare, precizează oamenii legii. 

Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații adus factorilor de decizie din cadrul Serviciului Vamal.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării