16 sep, 2020 15:52
653
3

PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte al CEC

16 sep, 2020 15:52
653
3

Partidul Acțiune și Solidaritate a cerut demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru al Comisiei Electorale Centrale .

PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte al CEC

Potrivit PAS, ultimele declarații ale lui Cimil ar pune la îndoială independența și obiectivitatea acestuia, transmite Știri.md.

''Comisia Electorală Centrală este un organ independent, iar membrii CEC depun, la confirmarea în funcție, un jurământ în fața Parlamentului precum că vor îndeplini fără părtinire atribuțiile ce le revin.

Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenția ca instituția CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetățenilor și să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere și corecte. Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă.

Cu regret, am asistat la acțiuni și declarații din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independența și obiectivitatea acestuia. De exemplu, menționăm următoarele acțiuni: neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susținerea propunerii de deschidere nejustificată a secțiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC față de excluderea partidelor din procesul electoral prezidențial, decizie care este ilegală și îl favorizează pe Igor Dodon.

Având în vedere că Dorin Cimil a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuțiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potențial candidat la alegerile prezidențiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, și astfel a încălcat legea și jurământul depus, solicităm demisia lui Dorin Cimil din funcția de președinte și membru CEC", se arată în demersul PAS.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter