main logo
1407

PAS: Ceban adună bani pentru noul partid cu ajutorul mafiei imobiliare

”Echipa primarului Ion Ceban încalcă regulamentul CMC și întrece orice limită, pentru a-i aduna bani de noul său partid, cu ajutorul mafiei imobiliare”.

PAS: Ceban adună bani pentru noul partid cu ajutorul mafiei imobiliareFoto: unpaspentru.md

Acuzațiile au fost lansate de către colegii primarului, consilierii PAS din CMC, transmite Știri.md.

Potrivit consilierilor, Ceban ar folosi ”la maxim resursele administrative ca platformă de lansare a mesajelor politice, iar angajații din subordinea primăriei îl slujesc cu devotament. Se vede că administrarea capitalei nu mai este o prioritate pentru primar, iar satisfacerea mofturilor sale politice și dorința de a deveni șef de partid este mai presus de angajamentele în fața cetățenilor”.

Secretarul CMC, Adrian Talmaci, a anunțat ieri, 13 ianuarie, despre convocarea Biroului Permanent care va avea loc astăzi 14 ianuarie. Conform regulamentului CMC, consilierii trebuie anunțați despre convocarea Biroului Permanent cu 3 zile înainte, timp în care fiecare fracțiune face cunoștință cu fiecare subiect care urmează să fie inclus pe ordinea de zi a ședințelor CMC.

”Această grabă este făcută pentru a include un șir de PUZ-uri dăunătoare pe ordinea de zi a ședinței CMC care va avea loc săptămâna viitoare.

Pe ordinea de zi urmează să fie incluse 4 PUZ-uri, mai exact mușuroaie din beton, care vor fi amplasate în zone fără infrastructură precum transport public, instituții de învățământ și spații de odihnă.

Chișinăuienii și așa se sufocă în ambuteiaje kilometrice din cauza construcțiilor iresponsabile acceptate de sluga primarului, Svetlana Dogotaru, arhitecta Chișinăului care pune semnătura și aprobă orice îi cere noul șef de partid.

Vedem cu toții cum primarul Ion Ceban se străduie din răsputeri să adune bani pentru proiectul politic. Concediază oameni incomozi și numește în funcție persoane dubioase pentru a falimenta întreprinderi municipale precum este cazul recent de la INFOCOM. Iată cum Ion Ceban, la început de an, pentru a-și face bugetul la partid, intră în noi scheme cu mafia imobiliară.

Este vorba de includerea pe ordinea de zi a 4 Planuri Urbane Zonale dăunătoare, de la care vor avea de suferit toți chișinăuienii:

  • PUZ – str. Timiș-Nucarilor-Bujorilor
  • PUZ – str. Bucovinei
  • PUZ – str. Ceucari-Socoleni-Iazului
  • PUZ – str. Ghidighici 5

Deci, se dorește amplificarea dezastrului actual. Primarul Ion Ceban nu înțelege că astfel de ilegalități nu vor putea fi acoperite cu amenajarea unui trotuar sau scuar cu teracotă, așa cum a făcut în scuarul de pe str. Sarmisegetusa.

Fracțiunea PAS din CMC solicită anularea Biroului Permanent din 14 ianuarie 2022 și convocarea unei noi ședințe cu respectarea regulamentului Consiliului Municipal Chișinău”, se arată într-un comunicat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării